ΒΙΝΤΕΟ – π. Γ. Μεταλληνός: Η δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας βαρύνει την Εκκλησία;

Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεώργιου Μεταλληνού με θέμα «Η δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας. Οι αρχαιολάτρες κατηγορούν την Εκκλησία μας γι’ αυτό. Έχουν δίκιο;», η οποία έγινε την 1.12.2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης.

, , ,

3 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – π. Γ. Μεταλληνός: Η δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας βαρύνει την Εκκλησία;

  1. Τους εχει κυριευσει ο φοβος οτι τα παραμυθια τους τελειωνουν σιγα σιγα μιας και ο κοσμος εχει γρηγορη προσβαση στην πληροφορια.Ακομα δεν εχουν πει συγγνωμη για πολλα πραγματα που εκαναν κατα του ελληνικου πολιτισμου και προσπαθουν να το παρουσιασουν οτι αν βγει η αληθεια θα γινει εμφυλιος οποτε ας τα ξεχασουμε ολα και αυτοι να τρωνε να βαφτιζουν να παντρευουν και να θαβουν.

    1. Αυτά που εσείς λέτε παραμύθια τεκμηριωνονται ιστορικά. Οπότε μάλλον εσείς οι νεο-παγανιστες(κάπως αλλιώς σε ‘νεο’ θα σας ελεγα-είστε σε πλανη. Κι εξάλλου οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποίησαν και τίμησαν το ελληνικό πνεύμα μέσα από τις Διδασκαλίες του Χριστιανισμου και το διεσωσαν οι πρόγονοι μας οι Ρωμιοί για να το βρείτε εσείς και να καμαρωνετε. Καλό είναι όμως να θυμάστε και τα ποτάμια χριστιανικού αίματος που χυθηκαν στην καθ’ημας περιοχή από τους είδωλο λάτρες. Τα οποία ήταν ασυγκρίτως περισσότερα από τα αντίστοιχα ειδωλολατρων. Κι αυτό το βεβαιώνουν ιστορικές πηγές (βγάλε παρωπίδες και ψάξε στο Διαδίκτυο που έχει γρήγορη πληροφορηση, όπως δήλωσες) που κάποιοι νεόκοποι αναθεωρητες πάρα βλέπουν για να εξυπηρετήσουμε αλλοτριους σκοπούς. Κι όσο για την ίδια την Εκκλησία, κοίτα τη δουλειά σου, και να μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν αντιλαμβάνεσαι στη ολοτητα τους. Γιατί αυτό προϋποθέτει και διάνοια.

  2. Αυτά που εσείς λέτε παραμύθια τεκμηριωνονται ιστορικά. Οπότε μάλλον εσείς οι νεο-παγανιστες(κάπως αλλιώς σε ‘νεο’ θα σας ελεγα-είστε σε πλανη. Κι εξάλλου οι Πατέρες της Εκκλησίας χρησιμοποίησαν και τίμησαν το ελληνικό πνεύμα μέσα από τις Διδασκαλίες του Χριστιανισμου και το διεσωσαν οι πρόγονοι μας οι Ρωμιοί για να το βρείτε εσείς και να καμαρωνετε. Καλό είναι όμως να θυμάστε και τα ποτάμια χριστιανικού αίματος που χυθηκαν στην καθ’ημας περιοχή από τους είδωλο λάτρες. Τα οποία ήταν ασυγκρίτως περισσότερα από τα αντίστοιχα ειδωλολατρων. Κι αυτό το βεβαιώνουν ιστορικές πηγές (βγάλε παρωπίδες και ψάξε στο Διαδίκτυο που έχει γρήγορη πληροφορηση, όπως δήλωσες) που κάποιοι νεόκοποι αναθεωρητες πάρα βλέπουν για να εξυπηρετήσουμε αλλοτριους σκοπούς. Κι όσο για την ίδια την Εκκλησία, κοίτα τη δουλειά σου, και να μην ασχολείσαι με πράγματα που δεν αντιλαμβάνεσαι στη ολοτητα τους. Γιατί αυτό προϋποθέτει και διάνοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *