Τιμητική Εκδήλωση της Βουλής: Ζήσιμος Λορεντζάτος

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων, Αμαλίας 22-24, με την παρουσία πολλών ανθρώπων των γραμμάτων, πανεπιστημιακών και ερευνητών, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του συγγραφέα, λογοτέχνη, δοκιμιογράφου και κριτικού λογοτεχνίας, Ζήσιμου Λορεντζάτου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο του κύκλου «Πρόσωπα Άξια Τιμής».

Συγγραφέας, λογοτέχνης, δοκιμιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας, ο Ζήσιμος Λορεντζάτος εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1936 με μια μελέτη για τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε. Θα επανεμφανισθεί το 1947 με το Δοκίμιο Ι (μια σημαντική μελέτη για το έργο του Διονυσίου Σολωμού). Το 1955 εκδόθηκε η ποιητική του συλλογή Μικρά Σύρτις. Κυριαρχικό στοιχείο στη δημιουργική του πορεία υπήρξε η αναζήτηση της πνευματικότητας μέσα από τη μελέτη της αρχαίας κληρονομιάς και των μεγάλων θρησκευτικών παραδόσεων αλλά και με την ενασχόλησή του με μείζονες δημιουργούς όπως ο Φρίντριχ Χαίλντερλιν, ο Ουίλλιαμ Μπλέικ, ο Αρθούρος Ρεμπώ, ο Ο. Μ. Γέιτς, ο Έζρα Πάουντ, ο Αντρέ Ζιντ κ.ά.

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *