ΒΙΝΤΕΟ – Φωκίων: Ο βίος του Αθηναίου στρατηγού και πολιτικού που είχε το τέλος του Σωκράτη

Στο σημερινό αφιέρωμα του Ιστορικού Περιηγητή ταξιδεύουμε στην Αθήνα του 4ου π.Χ. αιώνα, όπου συναντάμε τον Φωκίωνα. Εξελέγη στρατηγός 45 φορές (!), σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στα πεδία των μαχών.

Θεωρούνταν ο πιο χρηστός δημόσιος άντρας της εποχής του, καθώς ήταν δίκαιος, έντιμος και αφιλοκερδής. Πάμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε το σημερινό μας ταξίδι στην Ιστορία με οδηγό τον Πλούταρχο, ο οποίος μεταξύ άλλων διασώζει πολλές απολαυστικές ατάκες του Φωκίωνα προς τους πολιτικούς του αντιπάλους:

, , , , ,

2 thoughts on “ΒΙΝΤΕΟ – Φωκίων: Ο βίος του Αθηναίου στρατηγού και πολιτικού που είχε το τέλος του Σωκράτη

  1. Χρησιμοποιήσατε σχεδόν όλη την ύλη από το………….. https://ellinondiktyo.blogspot.com/2015/12/402-318.html…..Εδώ https://cognoscoteam.gr/%ce%b2%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%cf%86%cf%89%ce%ba%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%bf-%ce%b2%ce%af%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81/ ………….Και δεν κάνατε ούτε μια αναφορά …..Πως θα το ονομάζατε αυτό΄;

    1. Δεν είναι δικό μας το βίντεο, εμείς απλά το πήραμε από το YouTube και το βάλαμε σε άρθρο, οπότε το Cognosco δεν έχει κάποια ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *