Ηλίας Μηνιάτης: Διδαχαί και Λόγοι

Ο Ηλίας Μηνιάτης γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας το 1669 από τον ιερέα Φραγκίσκο Μηνιάτη και την Μορεζίνα Περιστιάνου. Το 1710 εξελέγη επίσκοπος Κερνίτζης και Καλαβρύτων και χειροτονήθηκε το 1711. Απεβίωσε όμως τρία έτη αργότερα, την 1η Αυγούστου 1714 στην Πάτρα σε ηλικία μόλις 45 ετών. Υπήρξε ο σημαντικότερος ρήτορας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και τα έργα του εκδόθηκαν μετά τον θάνατό του. Είχε σπουδάσει στη Βενετία, υπό την προστασία του Μελετίου Τυπάλδου ο οποίος ήταν ιεροκήρυκας και δάσκαλος της ελληνικής κοινότητας στην Βενετία, αρχαία ελληνική φιλολογία, μαθηματικά, λατινικά και φιλοσοφία.

Ο Ηλίας Μηνιάτης γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας το 1669 από τον ιερέα Φραγκίσκο Μηνιάτη και την Μορεζίνα Περιστιάνου.
Ο Ηλίας Μηνιάτης γεννήθηκε στο Ληξούρι Κεφαλληνίας το 1669 από τον ιερέα Φραγκίσκο Μηνιάτη και την Μορεζίνα Περιστιάνου.

Διδαχαί εις την αγίαν και μεγάλην τεσσαρακοστήν και εις άλλας κυριακάς του ενιαυτού και επισήμους εορτάς μετά και τινων πανηγυρικών λόγων /συντεθείσαι μεν και εκφωνηθείσαι υπό του ποτέ Θεοφιλεστάτου Κερνίκης και Καλαβρύτων εν Πελοποννήσω επισκόπου Κυρίου Ηλιού Μηνιάτη … νεωστί δε πλουτισθείσαι με την προσθήκην της τε μεταφράσεως και του κειμένου των σωζομένων ιταλικών λόγων και ομιλιών αυτού με την της αυτού βιογραφίας υπό του ιεροδιδασκάλου Ανθίμου Μαζαράκη … Εν Βενετία :Εκ της Ελληνικής Τυπογραφίας του Φοίνικος, 1849.

Το βιβλίο κατεβαίνει ελεύθερα από εδώ: https://anemi.lib.uoc.gr

Περισσότερα δωρεάν e-books  μπορείτε να βρείτε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Ερανιστή, ΕΔΩ

eranistis.net

, , , , , ,

1 thought on “Ηλίας Μηνιάτης: Διδαχαί και Λόγοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *