Ξεκίνησε η πώληση του πρώτου παγκοσμίως εμφυτεύματος για ανέπαφες πληρωμές

Την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω εμφυτευμάτων NFC θα έχουν πλέον οι καταναλωτές σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τσιπάκι εμφύτευμα θα βρίσκεται κάτω από το δέρμα του χρήστη και θα του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές.

Από αλλού το περίμεναν οι λάτρεις των «Black Mirror» καταστάσεων και από αλλού τους ήρθε. Τα «πρώτα» επίσημα τσιπάκια λοιπόν έρχονται με την μορφή «καρτών πληρωμής».

Το εμφύτευμα Walletmor θεωρείται πλήρως ασφαλές για την υγεία των χρηστών καθώς πληροί όλα τα πρότυπα «βιοσυμβατότητας» ISO 10993. Το τσιπάκι δεν θα περιέχει μπαταρία και θα είναι συνδεδεμένο με prepaid λογαριασμό.

Το μικρό τσιπάκι έχει το μέγεθος μιας πινέζας με πάχος μόλις μισό χιλιοστό. Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα και ένα μεταλλικό περίβλημα που λειτουργεί ως κεραία. Όλα αυτά θα βρίσκονται μέσα σε ένα βιοπολυμερές βιοσυμβατό περίβλημα. Το βιοπολυμερές παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς και χρησιμοποιείται ευρέως στη ιατρική.

Η εταιρία που ανέπτυξε την τεχνολογία ισχυρίζεται ότι το τσιπάκι είναι μία παθητική συσκευή και δεν δημιουργεί κανενός τύπου ραδιοκύματα. Ενεργοποιείται μόνο όταν χρησιμοποιείται για κάποια πληρωμή. Οι διευκρινήσεις της εταιρίας αναφέρουν προς κάθε καχύποπτο ότι είναι αδύνατο τα εμφυτεύματα Walletmor να χρησιμοποιηθούν ως μέσω παρακολούθησης ή ως κάτι παραπάνω από πληρωμές.

Η εισαγωγή του εμφυτεύματος κάτω από το δέρμα πραγματοποιείται από γιατρούς. Η διαδικασία χαρακτηρίζεται ανώδυνη και έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά.

ΠΗΓΕΣ

SPORTIMEΕ.ΡΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: “Συμπεριφορά και συναισθήματα θα ελέγχονται με μικροτσίπ”

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *