Νέα επιστολή φοιτητών του ΑΠΘ με αφορμή την επίθεση κατά καθηγητή της σχολής

Επιστολή σχετικά με την επίθεση σε καθηγητή του ΑΠΘ μέσα στον χώρο της σχολής (δείτε ΕΔΩ το σχετικό θέμα) απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ.

Η εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σωρεία παρόμοιων περιστατικών που πλέον αποτελούν την ζοφερή καθημερινότητα των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή των φοιτητών:

«Ο χώρος που πρέπει να υπηρετεί την ανώτατη Παιδεία, το Ιερό Τέμενος των Μουσών, αποτελεί άντρο ναρκεμπόρων αλλά και κάθε είδους εγκληματιών οι οποίοι χρησιμοποιούν τον χώρο μας ως κρησφύγετο, αφού η αστυνομία αδυνατεί (ή δεν θέλει) να παρέμβει αλλά και ως πεδίο δράσης, αφού φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό του πανεπιστημίου είναι πρώτης τάξεως θύματα για τους σκοπούς τους».

«Το Πανεπιστημιακό Άσυλο πλέον δεν λειτουργεί ως μέσο προάσπισης της ελευθερίας της έκφρασης αλλά ως ιδανικά προστατευμένο εφαλτήριο εγκληματικών πράξεων. Ως πότε όμως; Είμαστε φοιτητές και θέλουμε να γίνουμε επιστήμονες! Και όχι, δεν μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας και να φεύγουμε αγνοώντας απλώς την κατάσταση!

Πόσοι φοιτητές δεν παρακολουθούν βραδινά μαθήματα, λόγω της επικινδυνότητας όταν απλωθεί σκοτάδι στην Πανεπιστημιούπολη;

Πόσες φορές οι φωνές των συμμοριών που διαπληκτίζονται ενοχλούν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων;

Πόσοι χώροι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές γιατί έχουν καταληφθεί από βαποράκια και ύποπτες παρέες;

Πόσες κοπέλες αποφεύγουν να κινούνται μόνες τους και σχεδόν τρέχουν για να μην -στην καλύτερη περίπτωση- παρενοχληθούν;» διερωτώνται οι φοιτητές και ζητούν τη στήριξη όλων στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει κατά των ναρκωτικών στο ΑΠΘ κλείνοντας το κείμενό τους κάνοντας προσκλητήριο σε όλους: «γίνε κι εσύ ένα ακόμα εμπόδιο στην κατρακύλα του Πανεπιστημίου μας».

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *