ΒΙΝΤΕΟ – Τα μυστικά της μουσικής: Ελληνική μουσική παράδοση (Α’ μέρος)

Μία διαφορετική μουσική εκπομπή με τον Νίκο Κυπουργό

Τι σημαίνει σήμερα η μουσική; Ποιά τα πρόσωπα και τα προσωπεία της; Πού ζει η αληθινή μουσική στις μέρες μας; Ο Νίκος Κυπουργός ακολουθεί τα ίχνη των ήχων σε μία εποχή, που η μουσική είναι ταυτοχρόνως εκκωφαντικά παρούσα και καλά κρυμμένη.

Η εκπομπή της ΕΤ1 είναι ένα ταξίδι στα μυστικά της μουσικής από τη δημιουργία και την ερμηνεία, μέχρι την τεχνολογία και την εκπαίδευση, από τις αίθουσες, όπου παράγεται και παίζεται η μουσική, μέχρι τους δρόμους και τα σχολεία. Μία διαδρομή με οδηγό όχι τη διδασκαλία, αλλά το βίωμα και το αίσθημα.

Η κάμερα ακολουθεί τον Νίκο Κυπουργό, ενώ εκείνος κρατάει το φακό και φωτίζει τα σημεία, όπου το θαύμα μίας νότας, αντέχει ακόμη. Μέσα από τις συζητήσεις με επιλεγμένους καλεσμένους συνομιλητές, μέσα από τα λόγια και τις σιωπές, οι αναζητήσεις γύρω από τη μουσική βρίσκουν απαντήσεις, παραμένοντας συγχρόνως αναπάντητες, στο τέλος κάθε επεισοδίου.

Τι είναι σήμερα η μουσική παράδοση; Κάτι που το μιμείσαι ή κάτι που το ανατρέπεις; Πώς τραγουδούσαν τα χωριά πριν φτάσει σε αυτά τη τηλεόραση; Πώς αποκαλύπτεται η Ιστορία ενός τόπου μέσα από τη μουσική; Με ποιο βλέμμα κοιτούν οι νέοι το μουσικό παρελθόν;

Στο δέκατο επεισόδιο της εκπομπής της ΕΤ1 «Τα μυστικά της μουσικής» με τον Νίκο Κυπουργό, δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα οι:

  • Μαρία Ζουμπούλη — καθηγήτρια εφαρμογών του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου
  • Γιώργος Κοκκώνης — καθηγητής εφαρμογών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου
  • Χρόνης Αηδονίδης – τραγουδιστής
  • Μάρθα Μαυροειδή — μουσικός, συνθέτρια, τραγουδίστρια
  • Αντώνης Απέργης — συνθέτης, μουσικός
  • Μάνος Αχαλινωτόπουλος — μουσικός
  • Ευγένιος Βούλγαρης — μουσικός, καθηγητής Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ Ηπείρου
, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *