Καλάβρυτα: Η Γκόλφω και οι … ιπτάμενοι δίσκοι!

Όταν ο Μ.Φωτόπουλος και ο Φίνος είδαν ιπτάμενους δίσκους στη Ζαχλωρού!

Καλάβρυτα News – 12/02/2024

Η όμορφη Ζαχλωρού Καλαβρύτων, είχε την τιμή τον Οκτώβριο του 1954 να δεχτεί την επίσκεψη δύο….. ιπτάμενων δίσκων, και να γίνουν μάλιστα αντιληπτοί από πλειάδα γνωστών και εξαιρετικών ηθοποιών κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Γκόλφω».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, Μίμης Φωτόπουλος, Αντιγόνη Βαλάκου, Νίκος Καζής, ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και ο Φιλοποίμην Φίνος ήταν μερικοί μόνο από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Τα ιπτάμενα αντικείμενα εντόπισε πρώτος ο γνωστός ηθοποιός Μίμης Φωτόπουλος ο οποίος σταμάτησε το γύρισμα και έδειξε με το χέρι του τον ουρανό.

Γύρισαν όλοι και είδαν κατάπληκτοι, δύο μεταλλικά αντικείμενα, σε σχήμα τηγανιού χωρις χερούλι, που έτρεχαν με εξωφρενική ταχύτητα στον ουρανό.

Όπως ανέφερε ο Φιλοποίμην Φίνος «..ήταν δύο ιπτάμενοι δίσκοι, που άστραφταν στον ήλιο και είχαν γύρω – γύρω κάποιου είδους φωτοστέφανου.

Πετούσαν με μεγάλη ταχύτητα κρατώντας ορισμένη απόσταση το ένα απ’το άλλο.

Σε μια στιγμή ο πρώτος έκανε κάτι περίεργα κι ύστερα πήρε πάλι σταθερή πορεία με κατεύθυνση προς την Κόρινθο, ακολουθούμενος, σε ίδια απόσταση από το άλλο. Και αυτό το πράγμα δεν το είδε μόνο ένας. Το είδαν συγχρόνως 10-15 άνθρωποι, ηθοποιοί και τεχνίτες, που αποτελούσαν το συνεργείο της Φίνος Φίλμ».
Τελικά όλα τα γεγονότα ξεκινούν από τα Καλάβρυτα…

πρώτη δημοσίευση kalavrytanews.com 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επανάσταση του 1821; Είδε ο Θεόφιλος Καΐρης… ιπτάμενο δίσκο;

Η “ουράνια μάχη” της Νυρεμβέργης το 1561

, , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *