60.000 Χριστιανοί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

Στη λίστα των πιο επικίνδυνων χωρών για τους Χριστιανούς φιγουράρει εδώ και χρόνια η Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Open Doors USA, στην Βόρειο Κορέα είναι παράνομο είσαι Χριστιανός και «οι Χριστιανοί στέλνονται σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων, ή εκτελούνται».

«Οι Χριστιανοί συλλαμβάνονται ως πολιτικοί εγκληματίες, εκτελούνται επί τόπου αν συλληφθούν, ενώ ανάλογη τύχη περιμένει  και όλα τα μέλη της οικογενείας τους. Δεν έχουν κανένα λόγο στη κοινωνία, αντίθετα διαπομπεύονται δημοσίως. Οι συναθροίσεις με άλλους Χριστιανούς και η τέλεση λειτουργιών είναι σχεδόν αδύνατη, παρόλα αυτά  κάποιοι τολμούν αλλά με απόλυτη μυστικότητα. Οι εκκλησίες που παρουσιάζονται στους επισκέπτες στην Πιονγκγιάνγκ εξυπηρετούν απλούς σκοπούς προπαγάνδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Ο αριθμός των Χριστιανών που σκοτώθηκαν από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιοριστεί, αλλά ο αριθμός των κρατουμένων είναι τεράστιος. Αυτή τη στιγμή, πάνω από 60.000 χριστιανοί βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης . Αυτό σημαίνει ότι ένας στους πέντε Χριστιανούς στη Βόρεια Κορέα είναι σήμερα φυλακισμένος. Αυτά τα στρατόπεδα έχουν επανειλημμένα συγκριθεί με τα διαβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης που χρησιμοποιούν οι Ναζί».

orthodoxianewsagency.gr

, ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *