Γιατί συμφέρει την Ελλάδα η εκλογική επικράτηση Ερντογάν

Σεμνά και λιγομίλητα που θα έλεγε και ο Ρίτσος.

  1. Ο Ερντογάν εδώ και καιρό ΔΕΝ κυβερνά μόνος την Τουρκία. Συγκυβερνά με θύλακες του βαθέως κράτους οι οποίοι έχουν Ευρασιατικό προσανατολισμό και όχι Δυτικό.
  2. Οι θύλακες αυτοί τον κρατούν στην εξουσία επειδή μπορεί, ακόμη, και χειραγωγεί τις ισλαμικές μάζες.
  3. Μια ήττα του Ερντογάν θα του στερήσει αυτό το πλεονέκτημα προς το βαθύ κράτος.
  4. Μια ήττα, επίσης, στις τοπικές εκλογές, θα τον βάλει σε σκέψεις ως προς την πολιτική του επιβίωση. Η ήττα θα μείνει μόνο σε τοπικό επίπεδο ή στις επερχόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές θα τη γνωρίσει και ο ίδιος;
  5. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτήν την υποχώρηση θα σκληρύνει τη στάση του και προς την Ελλάδα και Κύπρο. Μπορεί; Θεωρητικά, ναι.
  6. Η παρουσία του Ερντογάν στην εξουσία και η συνεργασία του με το βαθύ, Ευρασιατικού προσανατολισμού, κράτος μας βοηθά ως Ελλάδα, διότι θα αναπαράγει τον προσανατολισμό και τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη ρήξη με τις ΗΠΑ.
  7. Παρά τις φανφάρες του με την Αγια-Σοφιά, αντιμετωπίζει καλύτερα απο τους προηγούμενους τα προβλήματα των Ρωμιών της Πόλης. Και για την Αγία Σοφιά, αυτά που λέει, μας ευνοούν. Εκτίθεται διεθνώς. Και όχι μόνο αυτός. Για να το καταλάβετε καλύτερα θα επισημάνω την προσφιλή ρήση των Συριζαίων: «Γιατί, οι άλλοι καλύτεροι ήταν»;

Να έχει καλά ο Αλλάχ τον Ερντογάν και αν μπορούσα θα ψήφιζα υπέρ του.

Παντελής Σαββίδης

pontos-news.gr

, , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *