Η υποκρισία της Ιταλίας στην (δήθεν) αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

του Νικολάου Π. Παππά, Πολιτικού Επιστήμονος

Η προ ημερών αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την ιταλική βουλή ήταν ένα θέμα που έγινε βασική είδηση (και καλώς) από τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Στη χώρα μας ειδικά εμφανίστηκε η είδηση με πάρα πολύ θετικά σχόλια.

Φυσικά ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί το ψήφισμα αυτό από την ιταλική κυβέρνηση, οπότε ας περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει, ενώ και η Τουρκία έχει δείξει τη μεγάλη της ενόχληση με μπαράζ σκληρών δηλώσεων.

Ως εδώ όλα καλά. Όμως η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει μόνο σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση έχει αντι-μουσουλμανικό και αντι-τουρκικό προσανατολισμό (το έχει δείξει πολλάκις ο Σαλβίνι με την ρητορική του και αυτό δεν είναι κάτι που το κατακρίνουμε).

Δυστυχώς οι Ιταλοί θα πρέπει πάραυτα να αναγνωρίσουν τόσο την γενοκτονία των Ποντίων όσο και τη δική τους ευθύνη στα εγκλήματα των νεότουρκων κατά των Χριστιανικών πληθυσμών, ειδικά την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η Μικρασιατική εκστρατεία.

Δεν θα κάνουμε ιστορική ανάλυση στο παρόν άρθρο, αλλά είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή που ελληνικός στρατός πάτησε το πόδι του στη Σμύρνη οι Ιταλοί όπλισαν τα χέρια Τούρκων για να προκληθεί χάος και να ζητήσουν να αναλάβουν εκείνοι να ελέγξουν τη ζώνη της Σμύρνης, κάτι που ήταν εξ αρχής διακαής τους πόθος.

Φυσικά οι ιστορικοί μας αναφέρουν πολλά περιστατικά σε διάφορα μέτωπα της Μικράς Ασίας όπου οι Ιταλοί προσπαθούσαν να παρενοχλούν τον ελληνικό στρατό δίνοντας όπλα στους Τούρκους για να αποδείξουν ότι ο στρατός μας ήταν ανίκανος να βρίσκεται εκεί.

Αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής (και των Γάλλων φυσικά) ήταν να οπλιστούν τελικά οι νεότουρκοι και να ηττηθεί ο ελληνικός στρατός (χωρίς φυσικά να εννοούμε ότι δεν υπήρξαν δικές μας εγκληματικές ευθύνες) και κατά συνέπεια να σφαγιαστούν ανηλεώς οι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μικράς Ασίας.

Για το λόγο αυτό δεν φτάνει απλώς να κάνουν πολιτικαντισμό με τη γενοκτονία των Αρμενίων. Θα πρέπει να αναγνωρίσουν και την ποντιακή αλλά και τις δικές τους ευθύνες στη γενοκτονία όλων των πληθυσμών της περιοχής.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι Ιταλοί θα συνεχίσουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των σφαγιασθέντων λαών της Μικράς Ασίας και θα αρνούνται κάθε δική τους συμμετοχή σε αυτό.

Αυτά τα λίγα, απλώς για να μην ηρωποιούμε ανθρώπους και κυβερνήσεις. Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί…

ΑΡΔΗΝ-ΡΗΞΗ

, , , , ,

2 thoughts on “Η υποκρισία της Ιταλίας στην (δήθεν) αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

  1. Εκείνο που δεν είναι γνωστό όσον αφορά την προδοσία της Γαλλίας εκείνες τις τραγικές στιγμές γιά το έθνος μας, ήταν ότι ενώ η Γαλλία με την Τριπλή Συμφωνία την οποία είχαν υπογράψει όλα τα κράτη που είχαν πολεμήσει εναντίον της Γερμανίας, παρέδιδε την περιοχή της Σμύρνης καθώς και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα, ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχε υπογράψει, κάποιος Ντεσανέλ, έπεσε μετά από μερικούς μήνες Προεδρίας και πάραυθα και αυτός τραγικό θύμα πλεκτάνης (κάποιος είχε μπλοκάρει το παράθυρό του μέσα στο τρένο ή κάπως αλλιώς βρέθηκε πεταμένος με τις πυτζάμες έξω από το τρένο ακόμη εν κινήσει, πήγε όπως ήταν σε κάποιο γραφείο και είπε ποιός ήταν και τον έκλεισαν στο τρελλοκομείο γιατί δήθεν δεν τον αναγνώρισαν και δεν βγήκε από εκεί παρά αφού πήρε τη θέση τους κάποιος προδότης (πάντα!) Σοσιαλιστής. Η ιστορία της Γαλλίας και του κόσμου είναι πολύ περίπλοκη και καλύτερα να αποφεύγουμε να γενικεύουμε “Οι Γάλλοι”, “η Γαλλία”, ‘Οι Ιταλοί”, ” η Ιταλία”. Και μέχρι σήμερα αναφέρεται στην Βικιαίδεια ως παράφρων! Μάλιστα! Κατά τα άλλα δεν είναι οι Ιλλουμινάτι της Βαυαρίας που κυβερνούν και τη Γαλλία και την Ελλάδα και την Ιταλία.

  2. https://fr.wikipedia.org/wiki/Paul_Deschanel

    Ο Πωλ Ντεσανέλ: ο πατέρας του ήταν από τους πρώτους εξόριστους μετά την άνοδο του Ναπολέοντα τον Τρίτου και είχε ως πνευματικό πατέρα τον Βίκτωρα Ουγκώ. Οικογένεια Ελληνοφίλων που θαύμαζαν την αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και ένας από τους πρωτεργάτες της Συμφωνίας των Σεβρών που παρέδιδε την περιοχή της Σμύρνης και πολλές περιοχές της Θράκης στην Ελλάδα. Ο Ναπολέων ο Τρίτος ήταν χειραγωγημένος από τους Σαινσιμονιστές που τελικά αφού τον χρησιμοποίησαν έφαγαν και τον ίδιον. Αυτοί έφαγαν και τον Πωλ Ντεσανέλ κλείνοντάς τον στο τρελλοκομείο λίγο πριν από την καταστροφή της Μικράς Ασίας και την προδοσία του Γαλλικού Στρατού υπό τον έλεγχο πιά των Σοσιαλιστών. Οι Σαινσιμονιστές είναι οι πρωτεργάτες του Κομμουνισμού (ο Μαρξ έλεγε ότι αυτή η θεωρία περιέχει την πεμπτουσία της δικής του θεωρίας). Και αυτοί δημιούργησαν και το χάος μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο παντού. Η αληθεια να λέγεται με αποδείξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *