Η Νάπολη της Ιταλίας και η Ελληνική Επανάσταση

Το Κρατικό Αρχείο της Νάπολης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους της Ελλάδος και η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών παρουσιάζουν μια πρόγευση της ψηφιακής έκθεσης «ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ. 1821-2021»

Από την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021 μπορείτε να δείτε, μέσω εικονικής περιήγησης, περισσότερα από 150 τεκμήρια στις αίθουσες του Κρατικού Αρχείου της Νάπολης. Ακολουθήστε μας!

Έκθεση «Νάπολη και Ελληνική Παλιγγενεσία 1821-2021»

Τρεις παράλληλες εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε Νάπολη, Αθήνα και Λευκωσία με την παράλληλη διοργάνωση από το Κρατικό Αρχείο της Νάπολη, τα Γενικά Αρχεία του Ελληνικού Κράτους και την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών με θέμα «Νάπολη, Κύπρος και Ελληνική Παλιγγενεσία» στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Νάπολη-Αθήνα-Λευκωσία, Μάρτιος – Μάιος 2021).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021, ώρα:11.00 και θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω F streaming και των ιστοσελίδων των τριών διοργανωτών.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ιστορικά έγγραφα γνήσια και ψηφιακά αναπαραγόμενα που έχουν στην διάθεση τους οι τρεις διοργανωτές της. Ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να δει τα έγγραφα και στις τρεις πόλεις παράλληλα. Αυτή είναι και η καινοτομία και η πρωτοτυπία της έκθεσης. Για περισσότερες πληροφορίες και σε αποκλειστικότητα:

Οργανωτές:
Κρατικό Αρχείο της Νάπολη,
Γενικά Αρχεία του Ελληνικού Κράτους
Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών
Συντονισμός Γιάννης Κορίνθιος,
Διοργάνωση: Αμαλία Παππά, Candida Carrino, Ιωάννης Ηλιάδης

Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών
Γενικά Αρχεία του Ελληνικού Κράτους
Κρατικό Αρχείο της Νάπολη

Lucio Esposito – Απόδοση στα ελληνικά: Κων/νος Τζιαμπάσης

anagnostis.org

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *