«Η Τουρκία βομβαρδίζει με φώσφορο, οι Κούρδοι αντάρτες εξόντωσαν Τούρκους στρατιώτες κατοχής»

Το Κέντρο ΜΜΕ των Κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας ανακοίνωσε το θάνατο 8 Τούρκων στρατιωτών κατοχής και την καταστροφή φυλακίου, στο πλαίσιο μιας σειράς ποιοτικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν αντάρτες κατά της τουρκικής κατοχής.

Το κέντρο ΜΜΕ των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας επιβεβαίωσε, μέσω ανακοίνωσής του, το θάνατο 8 Τούρκων στρατιωτών κατοχής, σε μια σειρά ποιοτικών επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι μαχητές- αντάρτες για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν στις νόμιμες αμυντικές περιοχές, σημειώνοντας ότι «ο τουρκικός στρατός κατοχής χρησιμοποίησε βόμβες «φωσφόρου» αυτή τη φορά σε περιοχές  στα νότια του Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ)».

Οι δυνάμεις αποκάλυψαν επίσης ότι οι κατακτητές, δεν άντεξαν την αντίσταση του αντάρτικου και άρχισαν να χρησιμοποιούν  βόμβες «φωσφορούχου αερίου» στις περιοχές αντίστασης της νόμιμης άμυνας και βομβαρδίστηκαν επίσης 20 φορές με διεθνώς απαγορευμένα χημικά όπλα και εκρηκτικά και 9 φορές με πολεμικά αεροπλάνα.

Η τουρκική κατοχή χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένες δηλητηριώδεις βόμβες «φωσφόρου» εναντίον των μαχητών, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Rojava News, μετάφραση από infognomonpolitics.gr

, , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *